!DOCTYPE html> WOOD & WASHI |WASHI
Ontwerp

Kyoko Ibe

Kyoko Ibe

Kyoko Ibe is een toonaangevende Japanse ontwerpster en kunstenares, die zich al ruim 30 jaar bezighoudt met de geschiedenis en toepassing van het Japanse papier (‘Washi’). Geroemd en bekroond met vele nationale en internationale prijzen, heeft Kyoko Ibe de grenzen voor de verwerking en het gebruik van Japans papier nieuw vormgegeven. Door haar fascinatie voor de natuurelementen omvatten haar kunstwerken van Japans papier vaak natuurlijke bewegingen als wind en wolken. Kyoko Ibe is al jarenlang directrice van de Japan Paper Academy, professor aan het Kyoto Institute of Technology en schrijfster van talrijke publicaties over het Japanse papier en de hedendaagse papierkunst.

Awayuki

Awayuki – Melting Snow

Awayuki – Melting Snow is de nieuwe papiersoort voor de kwaliteits- producten Banners, Panel- en Rollo Shade van Wood & Washi. Het design werd door de Japanse kunstenares Kyoko Ibe exclusief voor Wood & Washi ontworpen.

Het doorbroken crèmewit van het Japanse papier zorgt voor een fascinerend lichtspel en hult de omgeving in een zachte schemering. Al naar gelang de lichtinval ‘dansen’ de zonnestralen door de ruimte. De harmonische zachte vorm van de smeltende sneeuwvlokken zorgt voor een rustgevende, warme sfeer.

Zoals alle papiersoorten van Wood & Washi wordt ook het ontwerp ‘Awayuki-Melting snow’ gemaakt van origineel Japans papier van de moerbeiboom (‘Washi’). Het Washi wordt handmatig verwerkt tot raamdecoratie, geheel naar individuele wens.

Copyright 2001- | Wood&Washi | Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy| Disclaimer