Kleur op Kleur over Wood & Washi

Japanse raambekleding van Nederlandse bodem.

Een bezoek van de dealers aan Wood&Washi, Kleur op Kleur maakt een verslag.

Kleur op Kleur Interieur is dealer vanaf 1999 en kijkt achter de schermen bij het internationaal befaamde bedrijf Wood&Washi.


dealer bezoek
Foto van Kleur op Kleur

Na een hartelijk ontvangst met koffie en lekkers maken wij kennis met de andere dealers van Wood&Washi en aansluitend wordt er een presentatie gegeven over het ontstaan van het bedrijf. Met aansluitend een rondleiding door de productie.


Eric Fonfille is de eigenaar en de product bedenker. De geschiedenis van Wood&Washi begint in 1997 toen Eric voor zijn eigen woning raamdecoratie maakte van Japanse Washi. Hij fabriceerde een constructie van cederhouten spijltjes met daartussen Japans papier. Het product sprak hem zo aan dat hij besloot om verder te gaan in raamdecoraties. Vanaf dat moment ging het balletje snel rollen. Vanuit huis maakte Erik zijn eerste commerciële Wood & Washi’s, zoals hij het product een naam gaf. Ook het bedrijf gaf hij deze naam mee.


Wood&Washi is de merknaam voor een complete lijn raambekleding naar Japans ontwerp. De shades worden gemaakt van washi. Dit is Japans papier van de moerbeiboom. In dit papier worden natuurlijke materialen als hennepvezels of snippers boomschors verwerkt. Nu wordt de Wood&Washi papier in Japan gelamineerd, en is daarom vele malen sterker en afwasbaar. Hierdoor verkleurt het haast niet. Het papier heeft veel goede eigenschappen. Het filtert bijvoorbeeld het licht en weert het zicht. Washi verkleurt nagenoeg niet onder invloed van zonlicht. Het moerbeipapier is in de gelamineerde versie zeer stevig en afwasbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, dessins als rollo shade, panel shade, banner, flow.


Ze worden vooral toegepast voor de ramen, maar ook voor afscheidingen. De shades worden gelamineerd geïmporteerd vanuit Japan. Eric geeft als productontwikkelaar de trends door die in Japan worden verwerkt tot shades. En worden in eigen Nederlandse werkplaats als product gemaakt. Dit is uniek omdat bijna iedere producent de productie naar het buitenland brengt.


Aansluitend volgt een rondleiding door de productieruimtes waar alle wetenswaardigheden over de producten en logistiek worden belicht.Daarna mochten wij aan de slag. Het maken van je eigen rollo shade is een hele leuke ervaring maar valt niet mee, het resultaat van mijn rollo zie je op de foto’s. De dag werd afgesloten met een etentje.


Vanaf het prille begin zijn wij Kleur op Kleur Interieur al een enthousiaste dealer van dit fraaie product en het vind je alle Wood&Washi producten bij ons in de showroom terug en laten we je graag kennismaken met de vele verrassende mogelijkheden binnen je interieurAdres
Wood&Washi
Zeewinde 7
9738 AM Groningen


CONTACT
Email: office@woodandwashi.com
Phone: +31 (0)50 318 08 81
Fax : +31 (0)50 318 09 25

Copyright 2001- | Wood&Washi | Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy| Disclaimer